2 hengelle
Valmistelu 5 minuuttia
Kypsennys 8 minuuttia
8 tankoparsaa
4 kananmunaa
4 rkl tuoretta silputtua tilliä
10 g voita
Yksi annos sisältää • 257 kcal • 20 g proteiinia • 5 g hiilihydraatteja joista 4 g sokereita • 18 g rasvaa josta 3 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 3 g kuituja
VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET
• Mikäli kolesterolitasosi huolettaa, käytä 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä per annos voin sijaan. Kuumenna öljy pannulla kuumaksi, älä siis kaada sitä suoraan kuumalle pannulle.
• Käytä erilaisia silputtuja tuoreyrttejä tillin sijaan: fenkoli, persilja, ruohosipuli, timjami ja rakuuna sopivat mainiosti kananmunan mausteiksi.
• Lisää 25 g hienonnettua savulohta jokaiseen annokseen, jos haluat annoksesta ruokaisamman. Ripottele lohta munakkaan päälle kohdassa 3, ennen kuin lisäät parsan.
1 Leikkaa parsoista pois kaikki kovat kohdat (katso Kokin vinkit sivulla 47) ja laita parsatangot paistinpannulle. Lisää vettä sen verran, että parsat peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sen jälkeen lämpöä. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia tai kunnes parsat ovat juuri pehmenneet. Valuta.
2 Vatkaa kulhossa 2 munaa, 1 ruokalusikallinen vettä ja 2 ruokalusikallista tilliä. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi. Lisää 5 g voita ja anna sen sulaa pannulla. Kaada vatkatut munat pannulle ja paista 1–2 minuuttia. Nostele munakkaan reunoja sen paistuessa, jotta se leviää tasaisesti pannulle.
3 Lisää 4 tankoparsaa, kun munakas on lähes hyytynyt. Taita se parsatankojen yli, nosta lautaselle ja pidä lämpimänä. Valmista toinen munakas samalla tavoin.
KOKIN VINKIT
• Varmista, että lautaset ovat lämpimiä, jotta munakas on kuumaa ruokailun alkaessa.
• Käytä munakkaiden teossa tukevaa paistinpannua ja riittävästi rasvaa, jotta munakas ei tartu pohjaan kiinni.
KANANMUNAT
Tätä luonnon pikaruokaa on helppo valmistaa monella tapaa, ja se on täynnä ravintoaineita. A- ja D-vitamiini pitävät silmät ja luut kunnossa. Kananmunat sisältävät myös zeaksantiinia, joka saattaa ehkäistä silmänpohjan ikärappeumaa.
Lue lisää: