Vegaaninen jouluruoka
1 piirakka, 15-20 x 30 cm vuokaan
1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
Täyte:
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
10 cm purjosipulia tai sipulinvarsia
3-5 valkosipulinkynttä
250 g Härkis-härkäpapuvalmistetta
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (valutettuna öljystä)
1 punainen chilipaprika (n. 10 cm)
200 g kaura-ranskankermavalmistetta (1 tlk Oat Fraiche)
1 ruukku tuoretta basilikaa tai thai-basilikaa
100 g minitomaatteja
Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Hienonna sipulit ja paista ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon härkäpapukuutiot, valutettuja pilkottuja aurinkokuivattujen tomaattien paloja ja hienonnettua chiliä. Anna paistua muutama minuutti. Lisää kaura-ranskankerma ja silppua joukkoon tuoretta basilikaa. Ota pannu pois liedeltä.
Kauli taikina 40 x 30 cm levyksi ja leikkaa levyn reunoista taikinapyörällä muutamia n. 1,5 cm leveitä pitkiä suikaleita koristenauhoiksi piirakan päälle. Leikkaa suikaleet taikinan reunoista pois niin, että jäljellä jäävä taikina on sopiva pitkänmalliseen tai neliönmuotoiseen piirakkavuokaasi.
Nosta taikinalevy öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, vuoraa taikinalla myös vuoan reunat. Levitä täyte taikinapohjalle. Leikkaa minitomaatit puoliksi ja ripottele ne piirakan pintaan painellen ne täytteeseen. Koristele piirakka taikinasuikaleilla, tee niistä ruudukko tai raitoja piirakan päälle tai tee muita mieluisia koristeita taikinasta.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 minuuttia. Voit ripotella valmiin piirakan päälle vielä tuoretta basilikasilppua. Nauti kuumana.
Lue lisää: