4 hengelle
Valmistelu 5 minuuttia
Marinointi 1 tunti
Kypsennys 15 minuuttia
3 rkl oliiviöljyä
ripaus muskottia
¼ rkl paprikajauhetta
¼ tl kuivattua meiramia
2 suurta murskattua valkosipulinkynttä
400 g kiinteää tofua
4 suurta vihreää paprikaa
24 kirsikkatomaattia
1 tl fenkolinsiemeniä
75 g yrttistä salaattisekoitusta, kuten rucolaa, vesikrassia ja basilikaa
Yksi annos sisältää • 218 kcal • 10 g proteiinia • 8 g hiilihydraatteja joista 7 g sokereita
• 17 g rasvaa josta 2 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 5 g kuituja
VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET
• Lisää ripaus kuivattuja chilihiutaleita tomaatteihin, niin ateria saa tulisuutta.
• Käytä kuminansiemeniä fenkolinsiementen sijaan ja ripottele tofun päälle currya tai garam masalaa muskotin sijasta.
• Kokeile tofun tilalla halloumi- tai fetajuustoa – ne tosin nostavat aterian tyydyttyneiden rasvahappojen määrää.
• Saat hienon maun myös käyttämällä keltaisia paprikoita ja keltaisia kirsikkatomaatteja sekä basilikanlehtiä valkosipulin sijasta.
1 Sekoita öljy, muskotti, paprikajauhe, meirami ja 1 murskattu valkosipulinkynsi matalassa astiassa, johon tofukimpale mahtuu juuri ja juuri. Lisää tofu astiaan ja kääntele sitä kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua 1 tunti.
2 Lämmitä grilli mahdollisimman kuumaksi. Puolita paprikat ja poista siemenet. Grillaa paprikoita leikkauspinta alaspäin 3–4 minuuttia, kunnes niiden pinta on rakkuloilla muttei palanut. Käännä paprikat ja grillaa vielä 2 minuuttia tai kunnes ne ovat mehukkaita ja hieman pehmenneitä.
3 Puolita tomaatit ja sekoita ne kulhossa fenkolinsiementen sekä jäljellä olevan murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Ota tofu pois marinointiastiasta ja leikkaa se kahdeksaksi suikaleeksi. Puolita suikaleet.
4 Jaa tomaatit paprikanpuolikkaille ja grillaa 2 minuuttia. Aseta kaksi tofupalaa jokaisen paprikan sisään tomaattien lomaan. Lorauta jäljellä oleva marinadi tofujen päälle ja grillaa vielä 4–5 minuuttia tai kunnes tofu alkaa ruskistua. Jaa salaatti neljälle lautaselle, aseta paprikanpuolikkaat sen päälle ja tarjoile.
KOKIN VINKIT
• Aseta paprikat leikkuulaudalle ennen niiden halkaisemista – näin näet, mistä kohtaa paprika kannattaa puolittaa, jotta se pysyy pystyssä.
• Kylmässä pidettävä tofu säilyy suhteellisen vähän aikaa, joten pidä silmät auki kuivatun tofun varalta. Se on mainio kuivakaapin raaka-aine. Tässä reseptissä voi hyvin käyttää myös savunmakuista tofua.
TOFU
Soijajuustoksikin kutsuttu tofu sisältää vain vähän rasvaa ja paljon proteiinia. Soijaproteiini auttaa alentamaan kolesterolitasoa, joten se on hyväksi sydämelle. Tofusta saa kalsiumia, jonka avulla luusto pysyy kunnossa.
Lue lisää: