Previous slide
Next slide

Sinapilla höystettyä ruusukaalia ja uusia perunoita

sinappiruusukaali
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Ruusukaalit ovat kuin minikokoisia kaalinkeriä. Ne ovat täynnä hyödyllisiä ravintoaineita ja oikein valmistettuna niistä saa herkullisen aterian lisäkkeen.

4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia

280 g ruusukaalia (suuret voi puolittaa)
340 g uusia perunoita kuorineen ja puolitettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua salottisipulia tai sipulia
60 g vähärasvaista kinkkua tai ilmakuivattua kinkkua kuutioina
2 tl Dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
1/8 tl mustapippuria

1. Höyrytä ruusukaaleja ja perunoita noin 8-10 minuuttia kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Valuta vesi.

2. Kuumenna öljy suuressa teflonpannussa keskilämmöllä. Lisää salottisipuli ja kuullotta noin 2-3 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kinkku ja sinappi. Lisää ruusukaalit, perunat, suola ja pippuri. Kuumenna noin 2 minuuttia ja tarjoile heti.