Ruoka ja viini

Maalaismunakas

Maalaismunakas

Pehmeä kurpitsamunakas on yksinkertainen ja nopea munaruoka hienoine purjosipulin makuineen. Tarjoa sen kanssa voimakkaanmakuista salaatinlehdistä valmistettua salaattia ja keitettyjä uusia perunoita.

Mausteinen kurpitsa-papuseos

Mausteinen kurpitsa-papuseos

Nopeasti paahtuvat kurpitsat ja punasipuli kostutetaan appelsiinimehulla ja maustetaan kardemummala, jotka antavat lisää makua ja makeutta. Kasvisseokseen lisätään vielä kypsiä papuja, ja se on valmista tarjottaaksi ranskankerman ja rapeakuorisen leivän kanssa.

24386838_web

Grillaa oikeaoppisesti

Monelle grilliruoka on kesän odotetuimpia makunautintoja. Se kannattaa kuitenkin valmistaa oikein, jos haluaa säilyttää lihojen mehukkuuden ja raaka-aineiden maukkauden.

Grillikasvispasta

Grillikasvispasta

Valmista yksinkertainen, mutta erikoisen hyvä pastaruoka nopeasti grillatuista Välimeren kasviksista. Lisää niihin höysteeksi fetaa seka paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä. Tarjoa lisänä vihersalaattia.

juhlatarjoilu

Kuinka paljon kutsuille tarvitaan ruokaa?

Kevään juhlat ovat taas käsillä ja monia mietityttää miten paljon ruokaa ja juomaa tulisi varata juhlatarjoiluun. Seuraavista ohjemääristä voi olla apua arvioitaessa juhlaruokien ja juomien määrää kutsuille.

Hunaja-sinappilohi

Hunaja-sinappilohi ja pinaattipavut

Tee tavallisesta kirjolohi- tai lohifileestä jotain aivan erityistä marinoimalla kala nopeasti ja tarjoamalla sen lisänä pinaattia ja papuja sekä varhaisperunoita tai rapeaa leipää.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.