Previous slide
Next slide

Mausteinen tomaattikeitto tulisen kananmunan kera

tomaattikeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Saat aurinkovoimaa lautasellesi, kun kokeilet värejä pursuavaa tomaattikeittoa. Tämä maittava ateria toimii niin täyttävänä välipalana kuin kevyenä päivällisenäkin.

4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 25 minuuttia

 
1 sipuli
1 sellerinvarsi
2 punaista paprikaa
3 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
6 dl kuumaa kanalientä
1 kevätsipuli
4 kananmunaa
ripaus chilihiutaleita
 
Yksi annos sisältää • 251 kcal • 10 g proteiinia • 11 g hiilihydraatteja joista 10 g sokereita • 19 g rasvaa josta 4 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 3 g kuituja
 
VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET

• Tehosta aterian kuitupitoisuutta valuttamalla 400 g:n tölkki valkoisia papuja tai kidneypapuja ja lisäämällä ne keittoon kohdassa 2.
• Jos haluat lihaisen keiton, paloittelet 100 g chorizo-makkaraa ja lisää se keittoon kohdan 3 loppuvaiheessa, jotta se lämpiää sillä aikaa kun kananmunat paistuvat.
• Voit myös lisätä 50 g kuviopastaa viimeisten 10 minuutin aikana kohdassa 2.
 
1 Hienonna sipuli, kuutioi selleri ja paloittele paprikat. Laita 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä kattilaan ja kuumenna. Lisää sipuli, selleri ja paprikat. Kypsennä hetki, kunnes kasvikset tirisevät. Vähennä lämpö miedoksi, peitä kattila kannella ja kypsennä 5 minuuttia. Ravistele kattilaa ajoittain, jotta vihannekset kypsyvät tasaisesti.
 
2 Lisää tomaattimurska ja kanaliemi kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja hauduta 15 minuuttia kannen alla. Hienonna sillä välin kevätsipuli.
 
3 Kuumenna jäljellä olevat 2 ruokalusikallista oliiviöljyä suurella paistinpannulla. Riko kananmunat ja paista niitä 1–2 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt mutta keltuainen yhä pehmeää. Mausta keitto halutessasi suolalla ja pippurilla ja nostele se lautasille. Lisää jokaiseen annokseen paistettu kananmuna ja ripottele päälle kevätsipulia ja chilihiutaleita.
 
KOKIN VINKIT

• Jos olet kokeilunhaluinen, voit rikkoa kananmunat suoraan keittoon ja hauduttaa niitä 1–1 ½ minuuttia. On tärkeää, että keitto kiehuu tasaisesti, kun munat lisätään kattilaan. Siirrä munat reikäkauhalla keittolautasille ja lisää keitto päälle.
 
TOMAATIT

Tomaattien ihana punainen väri syntyy antioksidanttisesta lykopeenista. Se imeytyy kehoon helpoiten kypsistä ja käsitellyistä tomaateista, joten tomaattia kannattaa nauttia niin tuoreena kuin tölkitettynä tai kypsennettynä. Tomaatissa on runsaasti kaliumia, joten se auttaa pitämään verenpaineen kurissa ja pienentää sydänkohtausriskiä.

Lue lisää: 

Kuinka grillata herkullinen maissi

Kahdeksan herkullista ja terveellistä keittoa

18 ihanaa ruoka-ainetta, jotka voivat pelastaa henkesi