Martan piparkakut
1 1/2 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1/2 tl neilikkaa
150 g voita
1 kananmuna
7 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Pehmeät Martan piparkakut voi leipoa heti taikinan valmistamisen jälkeen.
1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen kylmä voi ja jäähdytä seos haaleaksi.
2. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaaviloi taikina levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja pellille.
4. Kypsennä piparkakkuja uunin keskiosassa 7–8 minuuttia.
Annoksesta tulee noin 80 piparkakkua.
Sokerivesikuorrutus
2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä tai kananmunan valkuaista
(1 -2 tippaa sitruuna-aromia)
(elintarvikeväriä)
Sekoita ainekset keskenään paksuksi tasaiseksi seokseksi. Koristele piparkakut pursotuspussin avulla.
Lue lisää:
Joulun ihanimmat itsetehdyt makeiset