Tämä kevyellä kastikkeella verhottu salaatti näyttää lautasellakin kesäiseltä vaaleanpunaisessa, vihreässä ja keltaisessa sävykirjossaan. Tilli, kuten sitruunakin, on perinteinen seuralainen lohelle.
4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 30 minuuttia
Valmistusaika: 8-12 minuuttia
400 g lohifileetä suupaloiksi leikattuna
1 sitruuna
1 dl kalalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
2,5 dl tuoreita herneitä
1 dl kasvislientä
1 pieni jäävuorisalaatti
1 dl kevytmajoneesia
1 dl hapankermaa (esim. kermaviiliä)
1 tl vahvaa tai keskivahvaa sinappia
Hyppysellinen sokeria
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
4 tillinvartta koristeeksi
1. Leikkaa sitruunasta 4 viipaletta. Laita pannuun kalaliemi, viini, suolaa, pippuria ja sitruunaviipaleet. Kiehauta. Lisää lohi, peitä pannu ja keitä matalalla lämmöllä 2-3 minuuttia. Ota lohet pannusta ja anna jäähtyä. Ota neste talteen.
2. Kaada neste paistinpannulle ja kiehauta. Lisää herneet ja keitä minuutin verran, mutta ei hetkeäkään enempää! Valuta herneet ja anna jäähtyä.
3. Revi salaatti pieneksi ja levitä se tarjoilulautasille. Vatkaa yhteen majoneesi, hapankerma, sinappi, suola, sokeri ja pippuri. Lisää 4 ruokalusikallista paistamisesta jäänyttä lientä. Sekoita niin, että seos on kermaisen tasaista. Sekoita mukaan tuore tilli.
4. Järjestele lohipalat ja herneet salaatinlehtien päälle. Valele salaatti kastikkeella. Leikkaa jäljelle jäänyt sitruuna ohuiksi lohkoiksi. Koristele salaatti sitruunalohkoilla ja tillinvarsilla.