6 HENGELLE
Valmistus: 15 minuuttia
Kypsennys: 10 minuuttia + jäähdyttäminen
250 g täysjyvänauhapastaa
0,75 dl korianterin lehtiä
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 ½ tl hunajaa
1 rkl riisietikkaa tai omenaviinietikkaa
1 rkl tummaa seesamiöljyä
2 kuorittua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
¼ tl cayannepippuria
2 silputtua porkkanaa
1 silputtu punainen makea paprika
1 suuri silputtu sellerin kantapala
2 hienonnettua kevätsipulia
1. Keitä nauhapastaa suuressa kattilassa pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta ja laita reilu desilitra keitinvettä talteen.
2. Yhdistä korianteri, maapähkinävoi, soijakastike, hunaja, etikka, seesamiöljy, valkosipuli, suola ja cayannepippuri monitoimikoneessa. Soseuta. Siirrä isoon vatiin.
3. Vispaa jäljelle jäänyt pastan keitinvesi sekaan. Lisää nauhapasta, porkkanat, paprika, selleri ja kevätsipulit. Sekoita. Jäähdytä ainakin 1 tunti ennen tarjoilua.