Juustovesikrassikeksit

uk_07801ew11
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Pippurinmakuinen vesikrassi sekä vahva cheddarjuusto antavat makua suolaisille kekseille. Tarjoile alkupalana paistettujen yrttivalkosipuliuunitomaattien kanssa.

YHTEENSÄ 8 kpl
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Paistoaika: 10–15 minuuttia

1,9 dl itsenousevia vehnäjauhoja
2,3 dl itsenousevia täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl voita pieninä paloina
50 g kaurahiutaleita
85 g silputtuja vesikrassinlehtiä
75 g raastettua vahvaa cheddarjuustoa
1,25 l maitoa sekä hieman lisää glaseerausta varten

Itsenousevien jauhojen resepti:
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa

1. Rasvaa iso uunipelti. Esilämmitä uuni 230 asteeseen. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää myös siivilään jääneet jauhot. Lisää voi ja murusta taikina sormin.

2. Kaada sekaan kaurahiutaleet, vesikrassi ja noin ¾ juustosta. Ripottele suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita maito haarukalla joukkoon. Kaavi taikina jauhotetulle työtasolle. Muovaa siitä pehmeä pallo – taikinan tulee olla hieman tavallista keksitaikinaa pehmeämpää.

3. Taputtele tai kaulitse taikinasta 2 sentin paksuinen levy. Leikkaa pyöreällä keksimuotilla paloja taikinasta.

4. Asettele keksit pellille erilleen toisistaan. Sipaise pinnalle maitoa ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneet ja kullanruskeita. Anna jäähtyä.