Pujota lihan tai makkaran sijaan varrastikkuihin vaihteeksi soijamaidosta tehtyä tofua.
Herkullinen kastike tai tahna kruunaa kesäisen aterian. Jos lämmin ruoka valmistetaan kaikkien makuun käyväksi sopivan mietona, kastikkeista saat potkua lautaselle.
muutamia puisia varrastikkuja
250 g kirsikkatomaatteja
300 g kesäkurpitsaa
nippu kevätsipulia
300 g kiinteää marinoitua tofua
Marinadi
2 rkl öljyä
(2 tl paahdettua seesamöljyä)
2 rkl limettimehua
1 rkl vähäsuolaisempaa soijakastiketta
¼ tl rouhittua mustapippuria
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen, jotta ne eivät syty palamaan grillauksen aikana. Huuhtele kasvikset ja leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi ja sipulinvarret muutaman sentin pätkiksi. Kuutioi myös tofu ja pujota tofua ja kasviksia varrastikkuihin.
2. Sekoita marinadin ainekset ja voitele vartaat ennen grillaamista.
3. Grillaa vartaita muutama minuutti. Käännä ja kypsennä toinen puoli, jotta kasvikset saavat väriä.
Lue lisää: