Valmistelut 15 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
4 annosta
2 rkl oliiviöljyä
200 g broilerisuikaleita
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 suikaloitua sellerinvartta
250 g paloiteltuja tuoreita herkkusieniä
1 rkl hienonnettua tuoretta tai
1 tl kuivattua timjamia sekä hiukan
ylimääräistä koristeluun
1 rkl kuivaa sherryä
1 rkl worcesterkastiketta
7 dl kanalientä kuutioista
4 rkl kevytranskankermaa
1. Ruskista kasvikset ja broilerisuikaleet
Kuumenna öljy isossa, laakeassa kattilassa ja kypsennä broilerisuikaleita siinä sekoittaen noin viisi minuuttia tai kunnes ne saavat hiukan väriä. Nosta lihat lautaselle odottamaan ja lisää sipuli, valkosipuli ja selleri. Kypsennä sekoittaen viisi minuuttia.
2. Lisää makuaineet
Lisää kasvisten joukkoon sienet, timjaminlehdet, sherry ja worcesterkastike. Sekoita ja kypsennä 2–3 minuuttia.
3. Soseuta keitto
Kaada kasvisseos monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta (tai käytä sauvasekoitinta kattilassa). Siirrä sose takaisin kattilaan ja lisää liemi sekä broilerisuikaleet. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä keittoa kolme minuuttia tai kunnes broileri kypsyy. Mausta keitto makusi mukaan suolalla. Lisää 2 rkl ranskankermaa ja kuumenna keittämättä.
4. Tarjoa
Nosta keitto lautasille ja lisää loput ranskankermasta lusikalla pintaa pyöräyttäen. Ripottele halutessasi pinnalle muutama tuore timjaminlehti.
Annoksen ravintosisältö
• 188 kcal (786 kJ) • 15 g proteiinia • 11 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 3 g) • 5 g hiilihydraattia
Ohje Valittujen Palojen keittokirjasta Vaivatonta arkiruokaa.
Lue lisää:
Mausteinen punajuuri-omenakeitto