Tämä meksikolainen juures on kuitenkin mehukas, makoisa ja helppo syödä: sen voi vain kuoria ja leikata paloiksi. Pikkujamssipapu tarjoillaan usein raakana vihannesten kera, mutta sen voi valmistaa myös monin muin tavoin.
6 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia + jäähdytys
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta limemehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 1/2 tl valkoviinietikkaa
1/4 tl jauhettua juustokuminaa
1/8 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
220 g pikkujamssipapua kuorittuna ja leikattuna noin kuuden millin paksuisiksi viipaleiksi
2 appelsiinia kuorittuna ja lohkottuna
1 avokado kuorittuna, kivi poistettuna ja paloiteltuna
1/2 pieni punasipuli leikattuna ohuiksi renkaiksi
200 g revittyä romainesalaattia
1. Vatkaa pienessä kulhossa sekaisin öljy, limemehu, valkosipuli, viinietikka, juustokumina, suola ja chilijauhe. Yhdistä sitten suuressa kulhossa pikkujamssipapu, appelsiini, avokado, punasipuli sekä viinietikkaseos. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
2. Tarjoile romainesalaatin kera.