Previous slide
Next slide

Pähkinä – parempaa terveyttä

saksanpähkinä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat

Joka kolmannella amerikkalaisella on vähintään kolme sydän- ja verisuonisairauden riskitekijää (kuten korkea verensokeri, korkea kolesteroli, korkeat veren rasva-arvot ja vyötärölihavuus) – tilaa kutsutaan
nimellä metabolinen oireyhtymä. Kaikki nämä tekijät kasvattavat ihmisen riskiä saada sydänkohtaus, aivoinfarkti, jokin muu sydän- tai verisuonisairaus tai diabetes.

Näyttää kuitenkin siltä, että niillä, jotka syövät säännöllisesti saksanpähkinöitä, on jonkinlaista suojaa niitä vastaan. Iranilaistutkijat raportoivat lehdessä Food Science & Nutrition tarkastelleensa useita tutkimuksia ja huomanneensa, että säännöllisesti saksanpähkinöitä syövät vaikuttivat olevan aineenvaihdunnaltaan terveempiä. Saksanpähkinöillä näytti olevan vaikutusta myös joihinkin diabeteksen komplikaatioihin.

Erään tutkimuksen mukaan saksanpähkinöitä syövillä oli jopa 68 prosenttia matalampi riski sairastua diabetekseen verrattuna henkilöihin, jotka eivät syö niitä. Kannattaa siis ripotella saksanpähkinöitä aamupalajogurttiinsa, mutta liioitella ei kuitenkaan pidä. Pähkinöissä on paljon rasvaa, ja
vaikka rasva onkin hyvälaatuista, pähkinät sisältävät suhteellisen paljon energiaa.

Lue lisää:

Onko avokado hedelmä vai kasvis?

Kuusi omega-6-rasvahappoja sisältävää ruoka-ainetta

Chiansiemenet – paljon hyvää pienessä pakkauksessa