Riippumatta siitä, tuleeko leipä leipurista vai omasta uunistasi, tuoreena se maistuu verrattomalta. Valitettavasti tuoreus haihtuu aivan liian nopeasti, ja kuivuneet leivänpalat päätyvät usein roskikseen. Jos noudatat seuraavia neuvoja, leipäsi pysyy tuoreena pidempään.
❱❱ Osta leipää, jossa on mukana ruista, sillä ruis säilyttää kosteuden vehnää kauemmin.
❱❱ Leipä kannattaa säilyttää muovi- tai paperipussissa huoneenlämmössä, jossa se säilyy hyvänä 2–3 päivää.
❱❱ Laita leipäpussiin pala selleriä tai omenanviipale. Molemmat vapauttavat leipään kosteutta vähitellen.
❱❱ Leipä säilyy parhaiten puhtaassa, kuivassa, puisessa leipälaatikossa tai keraamisessa leipäpurkissa, sillä niissä ilma vaihtuu riittävän hyvin. Puhdista säilytysastia kerran viikossa etikkavedellä, ettei siihen muodostu hometta.
❱❱ Älä laita leipää jääkaappiin, sillä sen ilma on liian kuivaa. Vaikka leipä voi jääkaapissa säästyä pidempään homehtumiselta, sen maku ja rakenne kärsivät.
(Kirjasta Hyvät neuvot tulevat halvaksi)
Lue lisää: