Valmistusaika: 35 minuuttia + jäähdytys jääkaapissa
16 annosta (1 annos = 1 pääsiäismuna)
· 1,15 dl pehmeää voita
· 6,5 dl tomusokeria
· 2,35 dl grahamkeksejä muruina
· 1,15 dl kermaista maapähkinävoita
· 1/2 tl vaniljauutetta
· 3,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
· 2 rkl voita tai margariinia
· Värikkäitä nonparelleja
1. Vatkaa voita suuressa kulhossa, kunnes se muuttuu kermaiseksi. Lisää vähitellen tomusokeri, keksimurut, maapähkinävoi ja vaniljauute. Muotoile seoksesta 16 munaa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi tai kunnes munat jähmettyvät.
2. Sulata suklaa ja rasva mikrossa, ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kasta munat suklaaseokseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Koristele nonparelleilla ja laita munat takaisin leivinpaperille. Jäähdytä, kunnes munat ovat jähmettyneet. Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Reseptistä syntyy 16 munaa.
Ravintotiedot:
Kaloreita = 322
Rasvaa = 19 g
Tyydyttyneitä rasvoja = 9 g
Kolesterolia = 15 mg
Suolaa = 110 mg
Hiilihydraatteja = 35 g
Sokeria
Proteiinia = 4 g
Kuitua = 1 g
Lue lisää: