Dementia – Nämä ruoka-aineet ovat hyväksi aivoille

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Samantha Rideout

Ruoat, joiden on todettu olevan hyväksi sydämelle, ovat hyväksi myös aivoille. Harvardin yliopiston ja useiden kiinalaisten tutkimuslaitosten tutkijat tekivät yhteistyötä ja tarkastelivat tietoja, jotka oli kerätty yli 10 000:lta yli 55-vuotiaalta henkilöltä, joita seurattiin viiden vuoden ajan.

He huomasivat, että henkilöt, jotka söivät vähintään kolme annosta kasviksia ja vähintään kaksi annosta hedelmiä joka päivä, suoriutuivat parhaiten kognitiivisissa testeissä ja onnistuivat ylläpitämään hyviä tuloksiaan. Ristikukkaisvihannekset (kuten ruusukaali ja kukkakaali), vihreät lehtivihannekset (lehtikaali, pinaatti) sekä punaiset ja keltaiset vihannekset (punajuuret, kurpitsa) antoivat aivoille eniten suojaa.

Erillisessä tutkimuksessa todettiin, että amerikkalaisilla, jotka käyttävät enemmän oliiviöljyä, oli pienempi
dementian aiheuttaman kuoleman riski.

(LÄÄKETIETEEN UUTISIA / Samantha Rideout (Julkaistu alunperin Valitut Palat -lehdessä 11/2024)

Lue lisää:
18 ihanaa ruoka-ainetta, jotka voivat pelastaa henkesi

Terveempi elämä näiden kahdeksan ruoka-aineen avulla

9 mahtavaa faktaa oliiviöljystä