Aprikoosi-pekaanipähkinämuffinit

aprikoosipekaani
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Nämä kosteat ja herkulliset muffinit ovat täydellisiä lisukkeita aamiaiselle tai brunssille. Ne käyvät myös välipalaksi milloin vain, sillä ne ovat hieman mausteisia ja sisältävät runsaasti energiaa antavaa hedelmää ja pähkinää.

12 ANNOSTA

Valmisteluaika: 25 minuuttia
Paistoaika: 20-25 minuuttia

5,3 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
1 tl kanelijauhetta
3 rkl vehnäleseitä
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl maitoa
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
0,5 dl voisulaa
200 g kypsiä mutta kiinteitä aprikooseja kuutioituna ja siivottuna
1 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele kevyesti 12-paikkainen muffinivuoka.

2. Siivilöi jauhot, leivinjauho, sokeri ja kaneli kulhoon. Sekoita mukaan leseet ja sitruunankuori. Yhdistä erillisessä kulhossa maito, munat ja voi. Sekoita hyvin. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Lisää aprikoosit ja pekaanipähkinät. Sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.

3. Lusikoi taikina vuokiin niin, että taikinaa on kaksi kolmaosaa vuoasta. Paista 20-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kuohkeita ja kullanruskeita. Kokeile pistää tikulla, jääkö tikkuun kiinni taikinaa. Jos ei, muffinit ovat kypsiä. Anna muffinien jäähtyä muutaman minuutin ennen kuin siirrät ne viileään paikkaan jäähtymään täysin. Nämä muffinit ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.