Runebergin tortut:
100 g voita tai margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 muna
1 dl korppujauhoja (mielellään makeita)
1 dl karkeaksi rouhittuja manteleita
1/2 tl leivinjauhetta
Koristeeksi:
Mansikka- tai vadelmahilloa
1/2 rkl vettä
pölysokeria
Valmistus:
Pehmtä rasva ja hiero se sokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe sekä leivinjauhe.
Kääntele jauhoseos rasvaseoksen joukkoon. Jaa taikina leivosvuokiin.
Paista 200 C-asteen lämmössä noin viisitoista minuuttia eli kunnes tortut pisteltäessä tuntuvat kypsiltä.
Sekoita vesi ja sen verran tomusokeria, että saat paksun sokerimassan.
Nosta jokaisen kypsän tortun pintaan nokare hilloa ja pursota tai valuta hillon ympärille sokerivesikuorrutusta.
Lue lisää: