Vapun parhaat tippaleivät
4 munaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl maitoa
1 tl raastettua sitruunan kuoria
4 dl vehnäjauhoja
Pinnalle: tomusokeria
Keittämiseen: öljyä
1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää mausteet, maito ja jauhot. Vatkaa taikina tasaiseksi.
2. Kaada taikina vahvaan pursotinpussiin ja sulje se. Tee kulmaan saksilla pieni reikä.
3. Kuumenna öljy kattilassa.
4. Valuta taikinaa ohuena nauhana kuumaan öljyyn. Käytä apuna taikinan koossa pysymiseen reikänauhaa.
5. Keitä tippaleipiä vain pari-kolme kerrallaan ja käännä ne kun toinen puoli on saanut väriä.
6. Valuta kypsät tippaleivät ja kierittele ne sitten tomusokerissa.
Lue lisää:
Mocktail-reseptejä