Previous slide
Next slide

Mocktail – juhlatunnelmaa ilman alkoholia

mocktail
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: TAPIO RUSANEN / JUOMAOHJEET: YKSI ELÄMÄ / SYDÄNLIITTO
Alkoholittomat drinkit – mocktailit – sopivat hyvin juhlatunnelman nostattajiksi. Tarvitaan vain muutamia raaka-aineita, ja saat aikaiseksi raikkaan juoman.

Mocktail, alkoholiton muka-cocktail, on kauniista lasista tarjoiltuna ja tuoreilla hedelmillä tai yrteillä koristeltuna juhlava ja virkistävä juoma, joka sopii lapsillekin.

Mocktailit ovat parhaimmillaan, kun ne tarjotaan erittäin hyvin viilennettyinä. Ne on helpointa yhdistää kevyiden ja raikkaiden ruokien kanssa.

Nämä ohjeet sopivat joka juhlaan, kun isäntäväki haluaa tarjota alkoholittoman vaihtoehdon raskaana oleville tai autoileville vierailleen. Tai heille, jotka haluavat joko noudattaa terveitä elämäntapoja tai vain nauttia elämän hyvistä hetkistä ilman alkoholia.

Tämän jutun mocktail-ohjeiden ohella Alkon nettisivuilta ja myymälöistä löytyy yli 80 alkoholitonta juomaa: puna-, valko- ja kuohuviinejä, oluita, siidereitä ja miksereitä.

 Mocktail – Wintonic

1 osa tonicia
1 osa appelsiinimehua
jäitä
pari mintun lehteä

Täytä lasi jäillä. Kaada lasi puolilleen appelsiinimehua ja sen jälkeen täytä tonicilla. Koristele mintunlehdellä.

Wintonic
Kuva:Kira Hagström

Mocktail – Mansikkamaiquiri

2 rkl mansikkamehutiivistettä tai sekamehua
2 limetin mehu
2 ruokalusikallista sokeria
limettilohkoja koristeeksi
jääpaloja

Täytä tehosekoitin puoleen väliin jääpaloilla. Lisää mansikat, mehutiiviste, sokeri ja kahden limetin mehu. Aja sileäksi ja kaada cocktail-lasiin.Koristele limettilohkolla ja mansikalla

Mansikkamaiquiri
Kuva:
Kira Hagström

Mocktail – Singapore King

Soseutettuja tuoreita kirsikoita
soseutettu appelsiinilohko ilman kuoria
1,5 dl omenamehu
2 cl limemehu

Kaada ainesosat jääpaloilla täytettyyn shakeriin. Ravista. Kaada juoma korkeaan lasiin. Koristele kirsikalla ja limeviipaleella.
 

Singapore King
Kuva:
Kira Hagström

Mocktail – Funria

2 osaa rypäle- tai ananasmehua
1 osa appelsiinimehua
1 osa sitruunalimonadia
1 osa kivennäisvettä
sitruuna
jäitä
hedelmäpaloja (esim. appelsiinia, omenaa ja viinirypäleitä)

Viipaloi hedelmiä, kuten esimerkiksi appelsiinia, melonia ja viinirypäleitä, mehukannun pohjalle. Sekoita mukaan mehu, limonadi ja kivennäisvesi. Lisää jääpalat ja purista joukkoon sitruunan mehu juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja tarjoa.


Funria
Kuva:Kira Hagström