Raportissa onnellisuuden mittareina käytettiin kuutta kriteeriä. Kriteerit olivat bruttokansantuote henkeä kohden, odotettavissa oleva terve elinikä, tunne vapaudesta tehdä elämänvalintoja, vapaus korruptiosta, anteliaisuus sekä se, onko henkilöllä jotakuta tukemassa vaikeina aikoina.
Onnellisuustutkimuksen raportissa rakkaista naapureista – ja entisistä emämaista – Ruotsi löytyy sijalta 10 ja Venäjä puolestaan sijalta 56. Britannia on tutkijoiden mukaan 23. onnellisin maa, Ranska sijalla 32 ja Italia sijalla 50. Yhdysvallat löytyy listalta sijalta 13.
Vähiten onnellisia maita olivat Benin, Afganistan, Togo, Syyria ja Burundi. Suomi on siis päässyt pitkälle satavuotisen itsenäisyytensä aikana. Syrjäinen, köyhä ja monessa suhteessa alikehittynyt suuriruhtinaskunta on tänä päivänä lähes malliesimerkki maasta, jossa eletään hyvä elämä kehdosta hautaan.
Ja tulevina vuosina maamme arvo tulee nousemaan entisestään, kun puhdas luonto ja vaikkapa runsaat makean veden varannot nousevat arvoonsa. Siitäkin voimme olla onnellisia.