(8–10 annosta)
Pohja:
75 g sokeria
150 g voita tai margariinia
225 vehnäjauhoja
Täyte:
450 g kuorittua kurpitsaa, josta on poistettu siemenet
0,5 dl vettä
ripaus suolaa
100 g fariinisokeria
2–3 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,25 tl jauhettua muskottipähkinää
1 rkl hunajaa
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
1–2 tl appelsiinin- ja/tai sitruunankuorta
2 kananmunaa
Lisuke:
2 dl kuohukermaa tai vispattavaa vaniljavaahtoa
0,5–1 tl inkivääriä
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (jätä pois, jos käytät valmiiksi vaniljalla makeutettua vaahtoa)
2 rkl murskattua saksanpähkinää
1.Sulata voi tai margariini ja lisää siihen sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan 25 cm vuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista piirakkapohjaa 170°C uunissa 10-15 min.
2. Paloittele kurpitsa kattilaan. Lisää vesitilkka ja keitä kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Soseuta ja anna jäähtyä hieman.
3. Sekoita mehut, hunaja ja mausteet. Lisää mausteseos kurpitsasoseeseen. Vatkaa kananmunat vaahdoksi ja lisää ne täytteen joukkoon varovasti sekoittaen.
4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista 200°C uunissa noin 55 minuuttia kunnes täyte on kiinteää eikä tartu paistotikkuun.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mausteet joukkoon. Tarjoile piirakka lämpimänä kermavaahdon kera.
Lue lisää: