Silmät auki ja korvat hörölle, niin löydät juuri oikeanlaiset kuulokkeet.
Nappikuulokkeet
Yksinkertaisin ja usein myös huokein vaihtoehto. Osa malleista on tarkoitettu erityisesti liikuntaa varten, jolloin ne takaavat erinomaisen äänentoiston, vaimentavat ulkoiset äänet ja ovat lisäksi veden- ja hienkestäviä.
In ear -tulppakuulokkeet
Silikonitulppiensa ansiosta kuulokkeet istuvat hyvin ja vaimentavat näin korvaan kuuluvia häiriöääniä. Ääni tulee tulppakuulokkeista suoraan tärykalvolle, jolloin äänenlaatu on poikkeuksellisen hyvä liikkuessakin.
Sankakuulokkeet
Korvaa pienemmät, kevyet kannettavat sankakuulokkeet tehdään mukavuuden ehdoilla. Musiikin kuunteluun kotona kannattaa valita sankakuulokkeet, joiden tyynyt peittävät koko korvan.
Suljetut ja avoimet kuulokkeet
Suljetut kuulokkeet vaimentavat ympäristön ääniä eivätkä päästä kuuntelemaasi musiikkia ulos, joten ne soveltuvat paremmin yleisiin tiloihin. Avoimet kuulokkeet puolestaan ovat parempi vaihtoehto, kun halutaan nauttia kotona korkeatasoisesta äänenlaadusta.
Kuulokekaapeli
Parasta äänenlaatua haluavan kannattaa valita kotiinsa elastomeerilla päällystetty kaapeli, joka ei sotkeennu, sekä kullalla pinnoitettu liitin.
Langattomuus
Se voi olla etu televisiota katsellessa, kotiteatterin kanssa ja pelikonsoleilla pelatessa, mutta haittana ovat akkujen kuluminen ja signaalin laatu. Digitaalinen radiolähetys takaa häiriöttömän signaalin, mutta se on kallis.
Taajuusvaste
Nykyään useimmat kuulokkeet toistavat eri taajuisia ääniä välillä 20–20 000 hertsiä. Yleensä emme edes pysty havaitsemaan ääniä tämän välin ulkopuolella.
Herkkyys
Suurimmaksi äänenvoimakkuudeksi riittää useimmiten 100 desibeliä, kun taas 110 desibeliä on jo poikkeuksellinen arvo.
Vastamelukuulokkeet
Vastamelukuulokkeet tunnistavat ympäristön häiriöäänet ja vaimentavat ne tuottamalla vaiheeltaan vastakkaista ääntä, jolloin syntyy hiljaisuus. Tuloksena on nautinnollinen kuuntelukokemus meluisissakin paikoissa.