4 annosta
Valmistelu: 20 minuuttia
Kypsennys: 5 minuuttia
1 keskikokoinen punasipuli
1/2 friseesalaatti
100 g rucolaa
2 keskikokoista greippiä
12 isoa kampasimpukkaa mätineen
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
1 rkl voita
2 rkl kuivaa vermuttia
Sinappinen vinaigrette
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl kokojyväsinappia
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Revi salaatti sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Poista rucolasta kovat varret.
2. Poista terävällä veitsellä greipistä kuori ja valkoiset osat. Erottele hedelmälohkot.
3. Valele simpukat sitruunamehulla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kuumenna voi teflonpannussa ja paista simpukoita noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää vermutti ja hauduta vielä 1-2 minuuttia. Nosta pannu levyltä.
4. Tee vinaigrette-kastike: vatkaa öljy, viinietikka, sinappi ja hunaja kunnes seos on sakeutunut hieman. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Asettele salaatinlehdet tarjoilulautasille ja ripottele päälle vinaigrettea. Lisää kuutioidut sipulit ja greippilohkot. Asettele kampasimpukat päälle.