Mustikkapiirakka
Muropohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vielä vatkaamista.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää lopuksi jauhot vatkaamasi vaahtoon.
Painele taikina piirakkavuokaan.
Täyte:
300 g mustikoita
1 purkki (200 g) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Käyttäessäsi pakastemustikoita lisää mustikoihin yksi rkl perunajauhoja.
Sekoita kulhossa sokeri, kermaviili, muna ja mausta vaniljasokerilla.
Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
Resepti: Timo Nieminen / Hullu Poro Oy
Lue lisää:
7 helppoa ja tuttua superruokaa