Valmistelut 20 minuuttia
Kypsennys 30 minuuttia
4 annosta
400 g valmista pakastettua piirastaikinaa
100 g vähärasvaista pieneksi kuutioitua kinkkua
4 suikaloitua kevätsipulia
2 kananmunaa
1 1⁄2 dl kevytmaitoa
4 rkl ruoka- tai kuohukermaa (tai maitoa)
100 g raastettua hyvin kypsynyttä juustoa, esimerkiksi cheddaria tai emmentalia
1. Vuoraa vuoka
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele tai kaaviloi halkaisijaltaan 20 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen(kaasu-uuni asennolle 6 ja kiertoilmauuni 175 asteeseen). Pistele pohja tiheästi haarukalla ja tue reunat tiiviisti vuokaa vasten foliolla tai peitä taikinapohja kuivatuilla pavuilla. Leikkaa reunan yli menevä taikina pois terävällä veitsellä tai saksilla. Kypsennä piirastaikinaa uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Poista sen jälkeen folioreuna tai pavut ja jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.
2. Valmista täyte
Sekoita pienet kinkkukuutiot ja kevätsipulisilppu kulhossa. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vatkaa maidon ja kerman (tai pelkän maidon) kanssa sekaisin. Mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurirouheella ja vatkaa uudestaan.
3. Täytä piiraspohja
Ripottele puolet juustoraasteesta hiukan jäähtyneelle piiraspohjalle ja sen päälle kinkkuseos. Sirota loput juustoraasteesta pinnalle. Nosta piirasvuoka pellille ja kaada kananmunaseos tasaisesti täyteainesten päälle. Kypsennä piirasta uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea ja täyte tuntuu sormella painaessa kiinteältä.
Tarjoamiseen
Tarjoa piiraan kanssa raikas salaatti halkaistuista minitomaateista ja vesikrassista tai rapeasta suikaloidusta salaatista. Mausta kastike vedellä laimennetulla ja hunajalla maustetulla sitruunamehulla.
Annoksen ravintosisältö
• 691 kcal (2885 kJ)
• 24 g proteiinia
• 43 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 22 g)
• 52 g hiilihydraattia
Lue lisää: