Site icon Valitut Palat

Pashan valmistusohje

Pasha-resepti

Pasha – ohje noin 8 annokseen.

2 dl (180 g) voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 tlk (250 g) maito- tai kermarahkaa
1 keltuainen
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl rusinoita
1 pkt (65 g) hillottuja appelsiininkuoria tai sukaattia

Koristeluun: ruusu tai tuohus

Vatkaa hiukan jäähtynyt voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää rahka ja keltuainen.

Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Silppua rusinat saksilla. Yhdistä kaikki ainekset.

Vuoraa pashamuotti kylmään veteen kastetulla sideharsokankaalla ja kaada seos muottiin. Taita kangas päälle ja laita pashan päälle kevyt paino. Nosta muotti kulhossa jääkaappiin 1–2 päiväksi. Voit käyttää pashamuottiin myös siivilää tai juustomuottia.

Kumoa valmis pasha lautaselle ja irrota kangas. Koristele ruusulla tai palavalla tuohuksella.

Exit mobile version