Site icon Valitut Palat

Aamupala – Ruokia, joilla aamu alkaa hyvin

aamupala

aamupala


Tärkeää ei ole vain se, mitä syömme, vaan myös se, milloin syömme. Tällaiseen lopputulokseen päätyi kaksi erillistä tutkimusta, joista yksi tarkasteli aamiaista ja toinen ilta-aikaista syömistä. Ensimmäisessä tutkimuksessa, joka julkaistiin lehdessä Journal of Affective Disorders, tutkijat tarkastelivat yli 20 000 amerikkalaisen aikuisen aamiaistapoja.

Niillä, jotka söivät aamiaista säännöllisesti – erityisesti, jos aamupala ei sisältänyt tulehdusta ylläpitävää punaista lihaa, prosessoitua lihaa (kuten pekonia, sori vaan!) tai teollisesti tuotettuja ruokia – esiintyi vähemmän masennusta. Toisessa tutkimuksessa Penn State -yliopiston tutkijat huomasivat, että henkilöt, jotka söivät säännöllisesti marjoja – mitä marjoja tahansa, mutta erityisesti karhunvatukoita – nukkuivat harvemmin lyhyitä, alle kuuden tunnin yöunia.

Kannattaa siis lisätä aamupuuroon hieman mustikoita ja syödä kulhollinen karhunvatukoita päivällisen jälkeen.

(LÄÄKETIETEEN UUTISIA / Samantha Rideout (Julkaistu alunperin Valitut Palat -lehdessä 6/2024)

Lue lisää:

10 ruokaa, joissa on enemmän kuitua kuin parsakaalissa

Mustikka – Syö tätä marjaa joka päivä

Näin suolistosi pysyy kunnossa

Exit mobile version