Kukkakaalin voi valmistaa monella tapaa, esimerkiksi höyryttämällä tai grillaamalla, tai käyttää paistoksissa ja keitoissa.
6 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 35 minuuttia
1,25 dl vähärasvaista jogurttia
0,6 dl ruohosipulia silputtuna
1 1/2 rkl Dijon-sinappia
1 kokonainen kukkakaali
2 tl oliiviöljyä
1 iso salottisipuli silputtuna
1/4 tl kuivattua oreganoa
3 dl tuoreita leivänmuruja
1. Valmista kastike yhdistämällä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa jogurtti, ruohosipuli ja sinappi. Jos teet kastikkeen etukäteen, laita se jääkaappiin odottamaan.
2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Poista kukkakaalista alimmat lehdet ja kova kanta. Keitä kukkakaalia kevyesti suolatussa vedessä isossa kattilassa noin 6 minuuttia, kunnes se on juuri sopivan pehmeä. Valuta vesi ja anna jäähtyä hieman.
3. Kuumenna öljy teflonpannussa keskilämmöllä. Lisää salottisipuli ja oregano ja kuullota 2 minuuttia. Lisää joukkoon leivänmurut ja sekoita hyvin öljyn ja mausteiden kanssa. Paista noin 2 minuuttia välillä sekoittaen kunnes seos on ruskistunut kevyesti.
4. Laita kukkakaali ylösalaisin pieneen paistovuokaan. Tarvittaessa voit tasoittaa latvaa hieman jotta kukkakaali pysyy tasapainossa. Täytä kukkakaalin kantaosa muruseoksella.
5. Paista uunissa 20-25 minuuttia kunnes muruseos on kullanruskeaa ja kukkakaali on pehmennyt sopivasti. Tarjoile kastikkeen kera.
Lue lisää:
Hiilihydraatit, joita ei missään nimessä pidä karsia ruokavaliosta